МИЛЕНА МОЛЛОВА - ПИАНО

Великолепен пианист, музикален педагог, дългогодишен Ръководител на Департамент „Музика“ в Нов български университет и негов Почетен професор, дългогодишен професор в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, а понастоящем Председател на Училищното настоятелство на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – София.

П роф. Моллова е един от доайените на българската клавирна школа, и днес практикуващ пианист с изключително активна концертна дейност, изнасящ всяка година десетки концерти в страната и в чужбина, както като солист, така и в камерни ансамбли със световноизвестни изпълнители от цял сват. Тя е възпитала и възпитава редица блестящи български музиканти, които със своя талант покоряват световните сцени.

Проф. Моллова един от видните обществени деятели в областта на българската култура, който със своите изключително безкомпромисно честни и ярки позиции се нарежда сред най-активните български музикални дейци, участващи в дебата за развитието на съвременната ни култура, на музикално образователните институции и перспективите и философията на съвременното музикално изкуство и образование.

АРТИСТИ

КАМЕРАТА ОРФИКА

КАМЕРАТА ОРФИКА